Lichte Zomertaart

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: sander » Type: Meer van het type: Gebak

Lichte Zomertaart Bereidingwijze

Bestrooi een deegplank licht met bloem.Plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water zodat er een ovale vorm ontstaat van 30 centimeter lang.Maak 2 repen van de rest van het deeg.Leg de ovale vorm op een licht met boter ingevette bakplaat.Vorm de rand van de taart met de 2 repen overgebleven deeg en rol ze aan de uiteinden aan elkaar als of het het papier van een snoepje is.Bestrijk vervolgens de bodem van de taart met de jam.Verkruimel de koekjes en leg hierop de uitgelekte abrikozen.Bestrijk de randen van de taart met het losgeklopte ei en zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.Dien de taart op met royaal gestrooide poedersuiker.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Roomboterbladerdeeg
  • 80 Gram Biscuitjes
  • 50 Gram Abrikozenjam
  • Abrikozen Op Sap
  • 1 Ei
  • Bloem
  • Poedersuiker
Probeer ook eens...