Mangochutney

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Thijs Koridon » Type: Meer van het type: Salades

Mangochutney Bereidingwijze

1 Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm. Was de limoen, hak hem helemaal fijn (schil en vruchtvlees) en probeer ondertussen het sap op te vangen. 2 Doe de mangoblokjes, de limoen, de gember, de verkruimelde Spaanse peper, de azijn, de suiker, de peper en het zout in een roestvrije kookpot. 3 Plaats de kookpot op een matig vuur en laat het mengsel zo’n 30 min. koken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. In een gesloten bokaal kun je deze chutney enkele maanden bewaren in de ijskast.

Boodschappenlijstje
  • 2 Rijpe Mango's
  • 1 Limoen
  • 25 Gr Vers Geraspte Gember
  • 1 Gedroogde Spaanse Peper
  • 1 Dl Azijn
  • 125 Gr Kristal Suiker
  • 1 Koffielepel Sichuanpeper
  • Zout
Probeer ook eens...