Mosterdsoep

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Soepen

Mosterdsoep Bereidingwijze

Pel en snipper de knoflook. Snijd de aardappels in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg aardappels, 2 dl water, melk en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de witte wijn en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Warm goed door. Haal de soep van het vuur en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel wat extra mosterd.

Boodschappenlijstje
  • 1 Knoflookteen
  • 200 Gram Gechilde Aardappels
  • 1/2 Eetlepel Olie
  • 3 Dl Melk
  • 1 Boulionblokje
  • 1 Dl Witte Wijn
  • 1 Eetlepel Grpve Mosterd
  • 2 Eetlepels Zure Room
Probeer ook eens...