Warme Panettone-custardtaart

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Warme Panettone-custardtaart Bereidingwijze

•150 g •4 el amaretto Verhit de grill op 180°C. Schep de pruimen in een ovenschaal en schenk er de amaretto over. Snijd de panettone in plakken, en vervolgens de plakken weer in repen. Besmeer de repen met de margarine en grill ze goudbruin onder de hete grill. Zet de oven weer op ovenstand, handhaaf de temperatuur. Leg de repen panettone dakpansgewijs over de pruimen in de schaal. Verwarm de melk met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een steelpan en breng dit net niet aan de kook. Klop in een kommetje de eieren met de extra dooiers los en giet er al kloppend de hete melk bij (let er op dat de melk echt niet kookt, anders krijg je roerei). Giet het eimengsel over de panettone in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grootste schaal tot net onder de rand van de kleinere schaal met heet water. Bak de panettone-custardtaart in 25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met poedersuiker en serveer warm.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Ontpitte En Voorgewelde Pruimen
  • 4 El Amaretto
  • 250 Gr Panettone (Italiaans Zoet, Cakeachtig Brood)
  • 4.5 El Bertolli Ongezouten
  • 750 Ml Melk
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 180 Gr Kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • 3 Eidooiers
  • Poedersuiker Voor De Garnering
Probeer ook eens...