Sachertorte

Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Sachertorte Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bedek de bodem met een rondje bakpapier. Splits de eieren. Klop de eiwitten bijna stijf. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje 75 gram suiker toe en klop de eiwitten nu helemaal stijf. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter op een laag vuurtje en voeg daar de chocolade en suiker aan toe. Laat de chocolade rustig smelten zonder al teveel te roeren. Zet het vuur uit en roer dan één voor één de eierdooiers door de chocolade. Spatel voorzichtig het eiwit door de chocolade. Zeef de bloem erbij en meng er voorzichtig doorheen. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Bereiding Laat de taart iets afkoelen en haal de ring van de springvorm los. Laat de taart verder afkoelen. Snijd de taart 2 keer doormidden zodat er 3 lagen ontstaan. Doe op de onderste laag de abrikozenjam. Leg de volgende laag daar bovenop en schep daar de frambozenjam op. Het mag er dik op zitten, want een deel van de jam trekt nog in de taart. Leg de laatste laag er bovenop. Zet de taart op een rooster met een bord eronder. Maak het glazuur door een suikerstroop te maken van het water en de suiker. Laat de stroop een paar minuten koken. Zet dan het vuur uit en doe de chocolade erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten en blijf dan nog een paar minuten doorroeren totdat het chocoladeglazuur iets is afgekoeld en een klein beetje dikker is geworden. Giet het glazuur nu voorzichtig over de taart. Zorg dat het over de hele taart loopt. Het overtollige glazuur wordt opgevangen door het bord en kan eventueel nog een keer worden gebruikt.

Boodschappenlijstje
  • 6 Eieren
  • 200 Gr Pure Chocolade
  • 175 Gr Boter
  • 175 Gr Suiker
  • 175 Gr Bloem
  • 200 Gr Abrikozenjam
  • 200 Gr Frambozenjam
  • Voor Het Glazuur:
  • 100 Ml Water
  • 250 Gr Suiker
Probeer ook eens...