Wentelteefjes Op Z'n Brabants

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Wentelteefjes Op Z'n Brabants Bereidingwijze

Snij of druk uit elke plak krenten- of rozijnenbrood twee rondjes ter grootte van het geitenkaasje. Gebruik hiervoor een metalen ring of een passend glas. Het uitdrukken met een glas gaat gemakkelijker wanneer het brood bevroren is. Snij vervolgens het kaasje in vier gelijke plakken en laat deze op kamertemperatuur komen. Klop nu de eieren met de vanillesuiker, de helft van de basterdsuiker en de melk op. Laat de rozijnenbroodrondjes hierin een paar minuten weken en bak ze in een pan met boter aan beide kanten bruin. Leg de helft van de wentelteefjes op een groot bord en leg op elk wentelteefje een plakje geitenkaas. Leg de andere helft van de wentelteefje er bovenop. Bestrooi de wentelteefjes met de kaneelsuiker. Laat in een pannetje 25 gram boter en de rest van de basterdsuiker smelten. Zodra het mengsel lichtbruin is, blust u het af met een borrelglaasje kruidenbitter en wat limoensap. Schil de appels en snij ze in blokjes. Fruit driekwart van de appelblokjes even aan met wat boter en voeg hier de appelstroop en de vruchtenjam aan toe. Voeg indien nodig zoveel water toe tot een mooie compote ontstaat. Meng vervolgens de compote met het kruidenbittersausje. Schep op de wentelteeftaartjes een eetlepel saus en leg er wat appelblokjes op. Garneer het bord met wat takjes rode bessen en serveer het met vers fruit.

Boodschappenlijstje
  • 8 Sneetjes Krenten- Of Rozijnenbrood
  • 2 Verse Geitenkaasjes
  • 3 Eieren
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 35 Gr Witte Basterdsuiker
  • 1 Dl Melk
  • Boter
  • Kaneelsuiker (suiker Gemengd Met Kaneelpoeder)
  • 1/ Borrelglas (streekeigen) Kruidenbitter
  • Limoensap
  • 1-2 Appels
  • 2 El Appelstroop
  • 2 El Rode Vruchtenjam
  • Rode Bessen En Ander Vers Fruit
Probeer ook eens...