Oudhollandse Wentelteefjes

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Oudhollandse Wentelteefjes Bereidingwijze

Snijd de harde korsten van de boterhammen af en snijd ze daarna schuin doormidden. Klop de eieren en de melk tot een schuimige massa. Schenk dit in een ondiepe schaal en voeg daarna de suiker toe. Maak zelf broodkruim door oude en hard geworden boterhammen stevig tegen elkaar aan te wrijven. Verdeel het broodkruim op een plat bord. Week de boterhammen in het melkmengsel en wentel ze daarna kort door het broodkruim. Smelt de helft van de boter in een grote, hete koekenpan en bak de wentelteefjes snel goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan. Meng de eetlepels suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de wentelteefjes met dit mengsel. Bereid daarna de overgebleven boterhammen op dezelfde manier en serveer ze warm. U kunt deze heerlijke wentelteefjes versieren met jam, vers fruit of ijs.

Boodschappenlijstje
  • 10 Sneetjes Oud Brood
  • 4 Eieren
  • 2 Dl Melk
  • 50 Gr Suiker
  • Broodkruim
  • Boter Om In Te Bakken (ongeveer 6 Eetlepels)
  • 3 El Suiker
  • 1.5 El Kaneelpoeder
Probeer ook eens...