Peren-amandel Pickle

Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Peren-amandel Pickle Bereidingwijze

(Voor ca. 1 literpot pickles) Snijd de peren in 4-6 parten en
verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de azijn, het vijfkruidenpoeder, de suiker en de gemberwortel in een pan en breng alles aan de kook. Laat het mengsel nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de peren en amandelen toe en laat ze in ca. 25 minuten gaar koken. Doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde pickle kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Stevige Peren
  • 125 Gr Amandelen
  • 750 Ml Witte Wijnazijn
  • 1 Tl Chinees Vijfkruidenpoeder
  • 300 Gr Suiker
  • 1 Cm Gemberwortel, Geschild En In Plakjes
Probeer ook eens...