Perentaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Perentaart Bereidingwijze

Duurtijd: 40 minuten Bereidingswijze 1. Doe het amandelpoeder, de boter, de suiker, de eieren, de kardemom (of kaneel) en het cacaopoeder in een mengkom. Bewerk tot een homogeen mengsel. 2. Strijk het uit op een bakklare kruimeldeegbodem. 3. Snij 2 geschilde peren in partjes en schik ze op de bodem. 4. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven, op 200 °C. 5. Bestrooi met 2 eetlepels grove suiker. Zet nog 10 minuten in het midden van de oven. 5. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en dan - eventueel - verder op een rooster. Want deze taart is ook lauw héérlijk!

Boodschappenlijstje
  • 185 Gram Amandelpoeder
  • 110 Gram Zachte Boter
  • 100 Gram Fijne Suiker
  • 3 Eieren
  • 1/2 Eetlepel Kardemom (of Kaneel)
  • 3 Afgesteken Eetlepels Cacaopoeder
  • 1 Bakklare Kruimeldeegbodem
  • 2 Peren, Geschild En In Partjes
  • 2 Eetlepels Grove Suiker
Probeer ook eens...