Feest Cakejes

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Feest Cakejes Bereidingwijze

12 cakejes 1.Verwarm de oven voor op 180ºC. Als u een muffinvorm gebruikt, vet deze dan licht in met boter (papieren vormpjes worden niet ingevet). 2.Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een crème. Doe de eieren er één voor één bij en klop nog even flink door. Doe er schepje voor schepje het bakmeel bij tijdens het mixen. 3.Vul de vormpjes met 1 eetlepel beslag halfvol. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de oven afkoelen. 4.Maak intussen glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er 2 eetlepels water (voor wit glazuur) of bessensap (voor roze glazuur) doorheen tot een glad mengsel. Strijk dit over de cakejes en plak de chocoladesnoepjes erop.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Boter
  • 150 Gr Suiker
  • 3 Eieren
  • 150 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 150 Gr Poedersuiker
  • 2 El Water , Of Bessensap Voor Roze Glazuur
  • 1 Zakje Chocoladesnoepjes , Bijvoorbeeld M&m's Of Smarties
Probeer ook eens...