Napolitaanse Bûche

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Napolitaanse Bûche Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Verkruimel de koekjes (met een deegrol of de keukenrobot). Klop de room lobbig. Vermeng met de koekjeskruimels. 2. Laat de chocolade smelten. Voeg er de suiker en de cointreau aan toe. Roer goed glad. Splits de eieren. Doe de eierdooiers bij de gesmolten chocolade en roer goed glad. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel. 3. Leg in zes kleine (of één grote) cakevorm een vel plasticfolie. Schep er de helft van de koekjesroom in, daarop een laag chocolademousse en dan de rest van de koekjesroom. Dek af met plasticfolie. Laat opstijven in de diepvriezer. 4. Ontvorm net voor het opdienen en snij de büches eventueel in plakken. Leg er wat vers fruit bij en serveer met chocoladesaus of vanillesaus. Tip Een feestelijk en eenvoudig dessert dat makkelijk één tot twee weken vooraf gemaakt kan worden.

Boodschappenlijstje
  • 125 Gram Petit-beurres
  • 120 Gram Bittere Chocolade
  • 2,5 Dl Slagroom
  • 2 Eieren
  • 1 Eetlepel Cointreau
  • 1 Eetlepel Poedersuiker
  • 1 Eetlepel Zwarte Koffie
  • OM TE SERVEREN
  • Vers Fruit
  • Vanillesaus Of Chocolade Saus
Probeer ook eens...