Amandelspijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Bartjan Geitenbeek » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Amandelspijs Bereidingwijze

Maal de amandelen door de amandelmolen of een vleesmolen. Klop het ei los en meng het samen met de suiker door de amandelen, zodat een smeuïg maar stevig mengsel ontstaat. Bewaar het in plasticfolie gewikkeld of in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Het recept voor een kerststol volgt morgen. Als u vast wilt shoppen; 100 gr rozijnen, 100 gr krenten, 2 el citroenschil, 60 gr bigareaux (gekonfijte kersen), 3 el rum, 7 g gedroogde gist, 60 g boter, 1,2 dl melk, 125 gr basterdsuiker, 3 el sinaasappelsnippers, 400-500 gr bloem, 1/2 tl zout, 1 ei, 20 g extra boter en poedersuiker.

Boodschappenlijstje
  • 125 Gr Blanke Amandelen
  • 125 Gram Kristasuiker
  • 1 Ei
Probeer ook eens...