Bladerdeeghapjes Met Geitenkaas, Appel, Walnoot En Honing
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Ankie Faber » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLaat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C. Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes. Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar. Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan. Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is. Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing. Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan. Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans. Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- 1/2 Stuks Goudreinet
- 5 Plakken Roomboterbladerdeeg
- 1 Bakje Kaaskruimels
- 8 Stuks Walnoten
- 10 Theelepels Honing
- 1 Stuks Ei-geel