Aangeschoten Ei-ijsbergsalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Youri Hasselo » Type: Meer van het type: Salades

Aangeschoten Ei-ijsbergsalade Bereidingwijze

Kook de eieren hard. Snipper de uien en hak de kappertjes fijn. Snij de eieren in dunne plakjes. Wrijf de eierdooiers door een zeef in een kleine kom of prak ze met een vork fijn. Houd de lege ringen ei apart. Voeg de olie langzaam toe aan de geprakte eierdooiers. Roer deze er met een pollepel door. Voeg de wijn toe en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met zout en peper. Schep sla en uitjes door elkaar, maar bewaar wat groene stukjes van de ui. Leg de sla op een platte schaal. Snij de kapjes van de eiwitten heel fijn en voeg ze toe aan de saus. Schenk de saus midden op de sla, leg de eiwitten er omheen en strooi hierop de bewaarde ui. Voeg voor een pittiger salade twee theelepels fijngehakte kappertjes aan de saus toe.

Boodschappenlijstje
  • 1 1/2 Dl Witte Wijn
  • 6 Sjalotjes
  • 4 1/2 El Olijfolie
  • 4 Eieren
  • 1 Krop Ijsbergsla
  • 1/2 El Kappertjes
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...