Citroentaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVOORBEREIDING 20 min BEREIDING 30 min Eerst maak je het taartdeeg. Zeef het meel, de bicarbonaat, de gist en de maizena. Klop de margarine op samen met de suiker. Voeg het fijngesneden citroenschaafsel toe. Meng met 500 ml sojamelk en de azijn. Klop alles op. Bestrijk er een ronde taartbak mee (ongeveer 24 cm diameter) die je eerst met bakpapier bedekt hebt. Bak in de oven (150°C) gedurende 20 minuten. Het taartdeeg is gaar wanneer je er bvb een breinaald of houten stokje in steekt en die met een droge punt eruit komen. Laat het deeg afkoelen gewikkeld in een doek, zodat het vochtig blijft en niet teveel kruimelt. Vervolgens kun je aan de cremelaag beginnen. Volg de instructies op het pakje van de vanillepudding. Gebruik de overblijvende 160 ml sojamelk. Voeg aan het puddingmengsel de fijngesneden citroenschil toe. Koel af op kamertemperatuur. Snij de taart doormidden in de hoogte. Je hebt nu twee taartschijven. Bestrijk de twee schijven langs 1 kant met telkens 2 lepels citroenmarmelade. Doe de vanillecrème tussen de twee schijven. Bestrooi de bovenkant met de vanillesuiker
- 120 Gram Meel
- 65 Gram Maizena
- Half Zakje Gist
- Halve Theelepel Bicarbonaat
- 60 Gram Suiker (inclusief Een Zakje Vanille Suiker)
- 60 Gram Margarine
- 660 Ml Sojamelk
- Geschaafde Citroenschil (van 1 Citroen Per Taart)
- 1 Eetlepel Azijn
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 1 Zakje Vanillepudding
- 1 Citroen
- 1 Potje Citroenmarmelade (niet Te Zoet)