Bisque Van Roze Garnalen
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Twan Schotman » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeBisque betekend zoveel als, vissoep gemaakt van schalen van schaaldieren zoals roze garnalen, langoestines, kreeft, krab, etc. Deze soep is natuurlijk het lekkerst als je kreeft of krab gebruikt, maar als je hem nu met kreeft of krab of roze of grijze garnalen gebruikt, het blijft een delikatesse. Verhit de olijfolie en de boter in een grote sauspan en zweet daarin de sjalot gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg het knoflook toe en roer goed om. Doe de schalen van de roze garnalen erbij die je uit de diepvries hebt gehaald en laat het geheel nu enkele minuten op een middelhoog vuur bakken. Blus de bisque met de witte wijn, cognac en iets later de visfumet. Giet alles door een zeef in een zuivere pan. Neem een andere pan en smelt de boter erin. Neem van het vuur af en roer de bloem eronder. Zet terug op vuur op de hoogste stand. Voeg een beetje van de vloeistof van de andere pan bij de roux en roer goed met een klopper. Voeg nog wat toe en roer goed totdat er geen klonters meer zijn. Voeg de rest van de vloeistof toe en klop voortdurend totdat het kookt. Zet het vuur lager en blijf kloppen totdat de soep wat gebonden is. Zet van het vuur af en voeg de tomatenpuree toe totdat de soep mooi rozig van kleur is. Voeg ook de room, zout, peper, paprikapoeder en selderijzout toe en roer alles goed om en laat langzaam (zonder te koken) opwarmen. Serveren: Pel de roze garnalen. Doe de schalen in een plastiek zakje en in de diepvries voor een volgende keer. Bak de roze garnalen in enkele minuten roze. Doe in elk diep bord 3 roze garnalen en schenk de warme bisque erover. Dien direct op.
- 100 Gr Schalen Van Roze Garnalen
- 1 Sjalot Of Ui, Fijngesneden
- 1 Teentje Knoflook, Fijngesneden
- 20 Ml Olijfolie
- 10 Gr Zoutloze Boter
- 1 El Tomatenpuree, Of Meer
- 3 El Cognac
- 100 Ml Witte Wijn
- 800 Ml Visfumet
- 100 Ml Room Naar Keuze
- Paprikapoeder
- Selderijzout
- 12 Langoestines
- Roux:
- 20 Gr Bloem
- 20 Gr Boter