Wildpastei Met Cumberlandsauce

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Wild

Wildpastei Met Cumberlandsauce Bereidingwijze

Snijd het vlees in blokjes en bak het in de olie goudbruin. Snijd de uien, bacon, champignons en knoflook fijn en bak ze zachtjes in een andere pan. Strooi er de bloem over en voeg er het sinaasappelsap en de -schil, de wildfond, de rode wijn, de cognac, de laurier, de tijm en het gebakken vlees aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 45 minuten op laag vuur sudderen. Breng de ragout op smaak met zout en peper. Schep de wildragout vervolgens in een ovenschaal. Rol het bladerdeeg uit en maak er een deksel van in de vorm van de ovenschaal. Drapeer de deksel over de ragout. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt eigeel en maak in het midden een gat, zodat de stoom kan ontsnappen. Laat de ragout in een voorverwarmde oven 20 minuten garen op 180 graden. Verlaag daarna de temperatuur tot 150 graden en laat het nog eens 20 minuten garen. Serveer de pastei met Cumberlandsauce.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Gemengd Wildvlees, Bijvoorbeeld Fazant En Haas
  • 200 Gr Reebiefstuk
  • 100 Gr Bacon
  • 100 Gr Champignons
  • 20 Gr Bloem
  • 5 Plakjes Bladerdeeg
  • 2 Rode Uien
  • 2 El Olie
  • 1 Eidooier
  • Sap En Schil Van 1 Sinaasappel
  • 2.5 Dl Wildfond
  • 2.5 Dl Rode Wijn
  • 1 Dl Cognac
  • 1 Knoflookteentje
  • Laurierblaadje
  • 1 Tijm Takje
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...