Vichyssoise

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen

Vichyssoise Bereidingwijze

Snijd het wit van de preien in stukken. Laat deze in gesloten pan op laag vuur in de vloeibare margarine 5 minuten zachtjes smoren. Snijd de aardappelen in kleine stukjes en voeg dit samen met 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel bieslook, kippenbouillon en wijn aan de prei toe. Laat dit in een gesloten pan op laag vuur in 45 minuten gaar koken. Wrijf alles door een zeef, en laat de soep afkoelen. Roer er de room door en breng de koude soep op smaak met peper en zout. Schep de koude soep in kommen en verdeel er de overige bieslook over.

Boodschappenlijstje
  • 3 Middelgrote Preien
  • 2.5 El Blue Band Culinesse
  • 250 Gr Geschilde Aardappelen
  • 1 El Fijngehakte Peterselie
  • 1.5 El Fijngehakte Bieslook
  • 1 L Kippen Bouillon
  • 2 Dl Droge Witte Wijn
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...