Lekkere Salade Met Blauwe Kaas En Vijgen
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeDressing: Klop alle ingredienten tot een dressing en breng op smaak. Salade: Doe de sla, de wortel en de ui in een grote schaal. Verdeel hierover de in stukjes gesneden Danablu, de walnoten en de vijgen. Schenk een beetje dressing over de salade en geef de rest er apart in een schaaltje bij. Tip: U kunt de ijsbergsla vermengen met een andere slasoort, bijv. rode krulsla (lollo rosso).
- Dressing:
- 2 Eetlepels Balsamico Azijn
- Versgemalen Peper
- 1 Mespuntje Zout
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 1 Eetlepel Walnotenolie
- 1 Theelepel Honing
- 1 Theelepel Gedroogde Tijm
- Salade;
- Ijsbergsla In Reepjes
- 2 Grofgeraspte Appels
- Gesnipperde Rode Ui
- Danablu Kaas, Castello Leent Zich Er Ook Prima Voor
- 25 Gram Geroosterde, Gepelde Walnoten
- 100 Gram Gedroogde Vijgen, In Stukjes Gesneden