Chocoladetaart Met Sinaasappelroom

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Chocoladetaart Met Sinaasappelroom Bereidingwijze

Duurtijd: 50 min Bereidingswijze 1 Meng de dooiers met de suiker en klop tot een witschuimige massa. 2 Smelt de boter in de microgolfoven (of een steelpannetje) en voeg de chocoladedruppels toe. 3 Doe de gesmolten chocolade bij het eimengsel en doe er de gemalen amandelen en de bloem blij. 4 Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze door het beslag. Giet het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak de taart 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. 5 Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Klop de slagroom op met de sinaasappellikeur. Spuit roosjes op de cake en strooi er nog wat cacaopoeder over. Garneer met sliertjes sinaasappelschil.

Boodschappenlijstje
  • 4 Eidooiers
  • 125 Gram Suiker
  • 100 Gram Boter
  • 125 Gram Chocoladedruppels
  • 100 Gram Amandelpoeder
  • 25 Gram Bloem + Bloem Voor De Vorm
  • 2 Dl Slagroom
  • 2 Eetlepels Sinaasappel Likeur
  • Cacaopoeder En Reepjes Onbehandelde Sinaasappelschil Als Garnering
Probeer ook eens...