Creme Brulee

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Creme Brulee Bereidingwijze

Breng de slagroom met de opengespleten vanille in de pan aan de kook Laat ongeveer 20 minuten op een lage stand trekken Spoel de ovenschaaltjes om met water of vet ze in met zachte boter Vul het diepe bakblik voor ruim de helft met water Neem de vanille uit de pan en zet de oven aan Splits de eieren met een eierscheider en bewaar het eiwit voor schuimgebak Roer de dooiers los met de suiker en een beetje warme room Giet dit al roerende in de pan en laat dit op een lage stand binden De vla moet aan de achterkant van een lepel blijven hangen Vul de schaaltjes en zet ze in het bakblik Plaats deze middenin de oven gedurende 20 minuten Neem het blik dan voorzichtig uit de oven - heet! Haal de schaaltjes eruit en giet het water weg Bestrooi de bovenkant met de suiker Bruineer met een gasbrander of hete grill (afzuigkap uit!) Lekker als dessert

Boodschappenlijstje
  • 4 Eieren
  • 4 Dl Slagroom
  • 1 Vanillestokje
  • Water Of Zachte Boter
  • 3 Eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • 5 Theelepels Bruine Suiker Of Rietsuiker
Probeer ook eens...