Quiche

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Quiche Bereidingwijze

Deze quiche is misschien wat uitgebreid en je kunt gerust de prei of de champignons weglaten als je voor een eenvoudigere quiche kiest. Het gaat ook meer om het idee : Je maakt kruimeldeeg, gebruikt wat hartige ingrediŽnten, en bakt een smaakvolle quiche. En uiteraard kun je andere ingrediŽnten gebruiken, alles naar eigen goeddunken. Maak het kruimeldeeg door de ingrediŽnten te vermengen tot een mooie deegbal. Afdekken en een half uurtje in de koelkast laten rusten. De champignons in mooie stukjes snijden. De kaas in dunne plakken snijden. De prei goed schoonmaken, wassen en in stukken van gelijke grootte snijden. De paprika wassen, ontdoen van het zaadhuis en in reepjes snijden. De deegbal heeft nu gerust en rol je uit tot een plak die groot genoeg is om de ovenvorm volledig te bekleden. De ovenvorm heb ik ingevet met olijfolie. De randjes netjes wegwerken en met een vork gaatjes in de bodem prikken, dan krimt de bodem tijdens het bakken niet. De deegbodem gaat nu een minuutje of tien in de diepvries. Dan blijft de vorm tijdnes het bakken goed bewaard. De room, eieren, gemalen nootmuskaat en peper en zout vermengen tot een homogene massa. Nu de quiche opmaken : Leg de ham en wat plakjes kaas op de bodem, vervolgens de champignons erop. Daarna de prei. Giet het room/ei-mengsel erover en bedek de quiche met de rest van de kaas. Bakken in een voorverwarmde oven. Vijf minuten op 240 graden, daarna 30 minuten op 180 graden (temperaturen gelden voor normale oven, zie tabel voor andere ovens). De quiche laten afkoelen en in stukken snijden. Deze hoeveelheid is als hartig hapje voldoende voor 4 personen (ieder 2 stukken).

Boodschappenlijstje
  • 1 Rode Paprika
  • 2 Eieren
  • 1 Prei
  • Eetlepel Gemalen Nootmuskaat
  • 100 Gram Rauwe Gerookte Ham
  • 200 Ml Room
  • 150 Gram Champignons
  • 200 Gram Kaas
  • Kruimeldeeg :
  • 250 Gram Bloem
  • 125 Gram Boter
  • 50 Ml Water
  • 1 Eigeel
Probeer ook eens...