Creme Uiensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Marijne Wilmsen » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. neem een grote pan en verwarm hier wat olie in. 2. Voeg de droge witte wijn en de groene delen van de lente uitjes samen met de prei, venkel en ui toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. (gebruik witte peper). 3. Kook de dit groente mengsel op een laag vuurtje al roerend totdat de groenten zacht beginnen te worden. (kooktijd: 15 minuten). 4.Voeg de wijn toe en kook op hoog en kook het totdat de wijn is gereduceerd met een paar eetlepels. (kooktijd: 12 minuten). 5. Voeg het water en de room toe en breng het aan de kook. 6. Kook de groenten heel zachtjes tot ze lichtgroen zijn. 7. Voeg de lente ui toe kook ze totdat ze zacht zijn.(kooktijd: 2 minuten). 8. Giet telkens een beetje soep in een blender en pureer dit, herhaal dit totdat alle uiensoep is gepureerd. Breng het op smaak met wat peper en zout indien dat nodig is. 9. Pak een middelgrote kom en giet hier de karnemelk in samen met de geitenkaas. 10. Schep de soep in ondiepe kommen, besprenkel ze met de romige geitenkaas en serveer het. 11. Verwarm de soep indien je het warm wilt opdienen.
- 2 El Extra Vergine Olijfolie
- 4 Bossen Lente Ui
- 4 Stuks Preien
- 1 Stuks Venkelknol
- 1 Stuks Ui
- 2 Kopjes Droge Witte Wijn
- 3 Kopjes Water
- 3 Kopjes Slagroom
- 3/4 Kop Karnemelk
- 2 Gram Geitenkaas