Briochebrood

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Briochebrood Bereidingwijze

Verhit de melk samen met de suiker, de boter, de gist, de basilicum, de saffraan, de tomaten en de olijven tot zo’n 37 graden (handwarm). Stort de bloem op een werkblad en maak een ‘krater’ in het midden van de berg. Strooi het zout er overheen. Giet het melkmengsel nu in de krater. Meng met uw hand de massa tot een mooie deegbol. U moet ongeveer vijf minuten kneden. Leg het deeg in een ruime schaal en dek het af met een schone, vochtige theedoek. Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen. Duw het deeg vervolgens weer plat, kneed het weer gedurende vijf minuten en laat het weer 45 minuten rijzen. Haal het deeg uit de schaal en rol het uit tot een plak van ongeveer drie centimeter hoogte. U kunt het deeg nu vormen zoals u zelf wilt: vierkant, driehoekig, rond of er een vlecht van maken. Leg het brood op een bakplaat en laat het nogmaals 45 minuten rijzen. Bak het daarna gedurende twaalf minuten op 170 graden af.

Boodschappenlijstje
  • 5 Dl Melk
  • 30 Gr Suiker
  • 155 Gr Gesmolten Roomboter
  • 45 Gr Verse Gist
  • Handvol Fijngesneden Verse Basilicum
  • 6 Draadjes Saffraan
  • 80 Gr Fijngesneden, Zongedroogde Tomaten Zonder Olie
  • 50 Gr Fijngesneden Zwarte Olijven
  • 1.1 Kg Patentbloem
  • 22 Gr Zout
  • 1 Ei
Probeer ook eens...