Provençaalse Stoofpotje
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook 4 porties aardappelen net niet gaar en hou opzij. Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en bak hierin de stukken vlees aan tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn, kruidt met peper en zout. Doe er vervolgens alle groenten (behalve de witte bonen) bij en schep voorzichtig onder elkaar. Giet nu bouillon bij tot alles onder staat en laat dit onder deksel zo'n uurtje zachtjes sudderen op een klein vuurtje. Als het vlees gaar is roert U er de tomatenpuree, wijnazijn, de bonen en de aardappelen voorzichtig onder. Laat nog zo'n 5 minuten sudderen met open deksel en serveer.
- 800 Gr Rundvlees, In Stukken Van 5 Cm
- 3 Preien, In Ringen Gesneden
- 3 Tomaten. Ontveld En In Stukken
- 3 Wortelen, In Schijfjes
- 2 Uien
- 2 Knoflookteentjes, In Stukjes
- 4 Lenteuitjes, In Stukjes
- Halve Witte Kool, In Reepjes Gesneden
- Blik Witte Bonen, 400gr
- 1 El Tomatenpuree
- 1 El Rode Wijnazijn
- 1.5 Liter Runderbouillon, Van Blokjes
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout