Uiencappuccino

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Uiencappuccino Bereidingwijze

De Champagne ligt tegen de Elzas aan en veel gerechten uit deze streken lijken op elkaar. Deze uiensoep lijkt op de beroemde Elzasser uiensoep maar wordt gegratineerd met kaas uit de streek De Champagnestreek is ook beroemd om twee heel uiteenlopende kazen. De romige, zachte Cahource en het lekkere oranje stinkertje Langres. Kunt u de Chaource voor dit recept niet krijgen, dan kunt u ook Gruyère gebruiken. Die komt uit de streek vlak onder Champagne: de Bourgogne. Verhit de boter en olie in een braadpan en smoor de uien in 15 minuten bruin en gaar, roer regelmatig. Strooi de bloem erover en bak nog 2 minuten. Schenk dan al roerend de bouillon erbij en voeg de tijm en peper naar smaak toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het takje tijm en pureer de uiensoep met een staafmixer of in een blender tot hij mooi glad gebonden is. Warm de soep nog even zachtjes door. Verwarm de ovengrill voor. Klop de slagroom bijna stijf. Zet de cappuccinokopjes op een bakplaat, schep de soep erin. Schep de room op de soep en strooi de kaas erover. Schuif de kopjes vlak onder de hete grill en laat de kaas in 30 seconden licht kleuren. Serveer direct met geroosterde sneetjes stokbrood.

Boodschappenlijstje
  • 25 Gr Boter
  • 1 El Olijfolie
  • 500 Gr Uien, Gesnipperd
  • 1 Volle El Bloem
  • 1 L Kippenbouillon
  • 1 Tijmtakje
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 125 Ml Slagroom
  • 75 Gr Chaource Kaas In Blokjes Of Geraspte Gruyère
Probeer ook eens...