Bearnaisesaus [Klassieker Bij Steak]

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Bearnaisesaus [Klassieker Bij Steak] Bereidingwijze

Doe het water, wijnazijn, sjalotje en de helft van de dragon in een pannetje en breng aan de kook, laat zachtjes tot de helft inkoken en zeef. Giet terug in een pannetje en voeg de eierdooiers toe. Klop in 8 vorm én op zeer zacht vuurtje stevig tot een schuimig mengsel, draai het vuur hoger en blijf stevig kloppen tot de saus lichtjes dikt (zéker niet laten koken!). Roer er van het vuur de geklaarde (lichtjes opgewarmde) boter door en breng op smaak met peper, wat zout en de rest van de dragon door en serveer

Boodschappenlijstje
  • 4 Eierdooiers (van Zo Vers Mogelijk Eieren)
  • 2 El Water
  • 2 El Witte Wijnazijn
  • 1 Sjalotje
  • Handvol Verse Dragonblaadjes, Fijngehakt
  • 100 Gr Geklaarde Boter
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...