Uiensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSnijd de geschilde uien in ringen en smoor ze 5 minuten in de margarine. Voeg het tarwemeel toe en roer flink. Los het bouillontablet in water op. Giet dit geleidelijk en onder aanhoudend roeren in de pan. Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze toe aan de soep in wording. Laat 10 minuten koken en werk de soep vervolgens voorzichtig door een roerzeef. Voeg de geperste knoflooktenen en de kruiden toe. Breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
- 350 Gr Uien
- 10 Gr Plantaardige Margarine
- 20 Gr Tarwemeel
- 1 L Water
- 1 Plantaardig Bouillontablet
- 200 Gr Aardappels
- Tijm/rozemarijn
- 2 Knoflookteentjes
- Peper, Versgemalen
- Nootmuskaat