Vijgen-tarte Tartin Met Gemberroom
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg de plakjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een dunne lap en steek er een cirkel uit die 1 cm breder is dan de bovenkant van een tarte tartin- of een bakvorm van 20 cm doorsnede. Smelt de boter in een tarte tartinpan of een koekenpan. Leg de vijgen erin met de snijkant naar onderen en strooi de suiker ertussen. Verwarm alles op hoog vuur circa 6 min tot de vijgen enigszins bruin en gekaramelliseerd zijn. Leg bij gebruik van een bakvorm de vijgen met de bolle kant omhoog in de vorm, schraap alle kleverige siroop uit de pan en doe die bij de vijgen. Leg het deeg op de vijgen en stop het langs de rand van de vorm in. Prik het deeg in met een vork en bak de taart 20-25 min in een op 200 graden celcius voorverwarmde oven, tot het deeg knapperig en goudbruin is. Klop intussen voor de gemberroom de slagroom tot zachte pieken en schep de gember erdoor. Zet de room tot gebruik in de koelkast. Maak voor het serveren de taart los en stort hem op een schaal. De vijgen moeten boven liggen. Strooi er desgewenst de geroosterde geschaafde amandelen over en laat de taart een paar minuten staan alvorens hem te serveren met de gemberroom.
- 6 Bladerdeegplakjes
- 40 Gram Boter
- 1 Kilo Vijgen, Gehalveerd
- 40 Gram Suiker
- Eventueel 25 G Geschaafde Amandelen, Geroosterd
- Voor De Gemberroom:
- 275 Ml Slagroom
- 3 Bolletjes Stemgember, Heel Klein Gesneden