Cordon Blue Van Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de kippenfilets in de lengte middendoor, maak met een scherp mes een inkeping. Snijd de kaas in stukken van zo'n 8 op 4 cm, snij de stukken ham iets groter. Pak de kaas in met de ham en vul hiermee de opening in elk stuk kippenfilet, maak vast met een cocktailprikker. Borstel de snijkant van elke cordon blue in met wat eigeel en haal ze tenslotte door wat paneermeel. Zet even weg in de koelkast. Schil de uiteinden van de asperges op ongeveer 7 cm en snij er de harde onderkant af. Doe deze schillen en uiteinden in een pannetje, voeg het bouillonblokje toe en zet onder water, laat dit zo'n half uurtje rustig koken, giet af en hou apart. Stoom de asperges al denté. Bak de cordon blue in boter met wat olie op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem uit de pan en hou warm onder folie, blus de pan met een scheut Cognac en laat inkoken, voeg vervolgens de aspergebouillon toe en maak het aanbaksel los, werk af met de room en breng op smaak met peper en wat zout, serveer met de asperges.
- 3 Kipfilets
- 3 Plakken Kaas
- 3 Plakken Gekookte Ham
- Eigeel
- Paneermeel
- Groene Asperges
- Bouillonblokje (groente
- Scheutje Cognac
- 1 Dl Room
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout