Crème Brulée Met Gekonfijte Tomaat En Een Basilicumsausje

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Crème Brulée Met Gekonfijte Tomaat En Een Basilicumsausje Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Zet er een ovenvaste schaal in met water. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Laat de melk afkoelen en verwijder dan het vanille stokje. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een lichtgeel mengsel. Roer er de Solo Delifine en de afgekoelde melk door. Klop dit mengsel nog even op en giet het in vier vuurvaste (lage) kommetjes. Plaats de kommetjes au bain-marie (in de kom met heet water) 45 tot 60 min. in de oven. Laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast. Kook water en suiker tot een siroop en pel ,ontpit en snijde de tomaten in stukjes. Laat de tomatenblokjes 4 min. in de siroop konfijten. Schep de blokjes uit de siroop op een vel bakpapier. Droog de tomatenblokjes nog even in een hete oven. Voeg de basilicum toe aan de siroop en mix alles met een staafmixer. Ontvorm de créme op de borden, strooi er wat kandijsuiker over en laat dit onder de grill kort karameliseren. Schik de tomatenblokjes eromheen en overgiet met de basilicumsiroop.

Boodschappenlijstje
  • 1 Dl Melk
  • 3 Dl Solo Delifine
  • 1 Dl Water
  • 100 Gr Suiker
  • 2 El Kandijsuiker
  • 1 Vanillestokje
  • 2 Tomaten
  • 3 El Gehakte Basilicum
  • 5 Eierdooiers
Probeer ook eens...