Bouillabaisse

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Bouillabaisse Bereidingwijze

Snijd de groenten in kleine brokjes en stoof ze aan in olijfolie. Voeg de saffraan, pastis en tomatenpuree toe, alsook de visbouillon, witte wijn, tijm en laurier. Laat het geheel opkoken en 1 uur verder garen. Pocheer op het laatste moment de stukken vis in de soep en voeg de in stukken gesneden tomaten toe. Werk af met dille en basilicum.

Boodschappenlijstje
  • Verschillende Vissoorten: Roodbaars, Kabeljauw, Zonnevis, Mosselen, Langoustines....
  • Venkel
  • Prei
  • Halve Selder
  • 8 Teentjes Knoflook
  • Mespuntje Saffraan
  • Scheutje Pastis
  • 2 El Tomatenpuree
  • 4 Tomaten
  • 2 Dl Visbouillon
  • Halve Liter Witte Wijn
  • Tijm & Laurier
Probeer ook eens...