Stoofpotje Uit Lyon

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Stoofpotje Uit Lyon   Bereidingwijze

Smelt wat boter in een ruime pan en laat hierin de stukken vlees mooi aankleuren, kruid flink met peper en wat zout. Strooi er de selder, ui, tomaat en knoflook over en laat even al roerend stoven, blus met de bouillon en voeg ook de wijnazijn toe. Draai het vuur laag, voeg wat Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat zachtjes garen. Kook of stoom de krieltjes bijna gaar, kook de linzen beetgaar. Wanneer het vlees bijna gaar aanvoelt mogen ook de champignons, paprika, linzen, en de brunoise van courgette meepruttelen.. Voeg tenslotte de aardappelen bij het geheel, kruid eventueel wat bij met zwarte peper, meng voorzichtig onder elkaar en laat nog even flink doorwarmen. Serveer in grote warme borden en werk af met wat vers gehakte peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Rundvlees, In Reepjes Gesneden
  • 4 Porties Krieltjes
  • Enkele Selderijstengels, In Stukjes
  • 4 Grote Vleestomaten, Ontveld En In Stukken
  • 250 Gr Champignons
  • 2 Zoete Paprika's In Schijfjes
  • Courgette, In Brunoise
  • 2 Rode Uien
  • 4 Knoflookteentjes, Grof Gesneden
  • 2 El Rode Wijnazijn
  • 2 L Runderbouillon, Van Blokjes
  • 1 Laurierblad, Provençaalse Kruiden, Zwarte Peper En Zout
Probeer ook eens...