Egg Benedictine- Gepocheerd Ei Met Hollandaisesaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Egg Benedictine- Gepocheerd Ei Met Hollandaisesaus Bereidingwijze

Halveer de beschuitbollen, rooster ze goudbruin en leg ze op vier borden. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan, bak de ham bruin. Leg de ham op de beschuitbollen. Houd het geheel warm in een warme oven (100ºC). Breng in een grote pan ruim water met het zout en de azijn tegen de kook aan. Breek de eieren een voor een boven een soeplepel en laat deze in het water zakken. Laat de eieren in ca. 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze op de ham. Klop in de kleine pan van de bain-mariepan de eidooiers romig met 1 eetlepel water, het citroensap en mosterd. Hang de pan in het kokende water en verwarm de eieren al kloppend met een garde. Voeg al kloppend in een dun straaltje de rest van de margarine toe. Blijf kloppen tot een mooie gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout, peper en tabasco. Schenk de Hollandaisesaus over de eieren, strooi de dragon of peterselie erover en serveer direct.

Boodschappenlijstje
  • 1 El Azijn
  • 2 Beschuitbollen Of 4 Sneetjes Brood
  • 10 El Blue Band Culinesse
  • 1 El Citroensap
  • 2 El Dragon Of Peterselie
  • Mespuntje Mosterd
  • 2 Stuks Eidooiers
  • 4 Plakken Ham
  • 1 Druppel Tabasco
  • 4 Verse Eieren
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...