Amuse Van Gekarameliseerde Scampies
Aantal personen: 12 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 45 minuten Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verhit de pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Verhit de olijfolie in een wok tot de damp er vanaf slaat. Roerbak hierin de knoflook met de ui goudbruin. Voeg garnalen, 2 el van de karamelsaus en de chili-olie toe. Kook de saus in circa 1 minuut zover in dat de garnalen nog net bedekt zijn. Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog circa 30 seconden. Serveer de garnalen met de rest van de saus.
- 16 Grote Garnalen (scampies) Gepeld
- 1 Theelepel Olijfolie
- 1 Theelepel Knoflook, Gehakt
- Halve Kleine Ui, In Ringen
- 1-2 Theelepels Chili Olie
- 3 Bosuitjes, In Stukjes Van 2.5 Cm Gehakt
- VOOR DE KARAMELSAUS
- 125 Gram Bruine Suiker
- 50 Ml Thaise Vissaus (nam Pla)
- 125 Ml Water