Parmezaanse-kaassouffleetjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Parmezaanse-kaassouffleetjes Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet 4 soufflévormpjes in met boter en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de vormpjes in de koelkast tot gebruik. Smelt de boter in een steelpannetje en bak er op laag vuur de knoflook even in aan. Voeg al roerend in één keer de bloem toe. Bak de bloem met de boter op laag vuur ca. 1 minuut. Schenk al kloppend met een garde langzaam de melk erbij en kook af en toe roerend nog ca. 5 minuten of tot het mengsel dikker wordt. Roer de andere kaas erdoor. Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers er door. Klop met een mixer of een garde in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het kaasmengsel. Zet de soufflévormpjes op een bakplaat en schep er het mengsel in. De vormpjes moeten tot 2/3 vol zitten. Bak ze in het midden van de oven in 18-20 minuten goudgeel en gaar.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gr Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 40 Gr Boter + Extra Om In Te Vetten
  • Half Teentje Knoflook, Geperst
  • 35 Gr Bloem
  • 250 Ml Melk
  • 120 Gr Belegen Boerenkaas, Geraspt
  • 4 Eieren (gescheiden)
  • Zout, Versgemalen Peper
Probeer ook eens...