GEKARAMELLISEERDE PEREN MET WARME CHOCOLADESAUS

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Martien Woudsma » Type: Meer van het type: Anders

GEKARAMELLISEERDE PEREN MET WARME CHOCOLADESAUS Bereidingwijze

Was de peren en snij ze met schil elk in 8 partjes en verwijder de klokhuizen. Zet 2 grote koekenpannen op het vuur en doe er een klontje boter in. Leg de stukken peer in de pan en bak ze een paar minuten, regelmatig omscheppen. Bedruppel de peren en besprenkel ze met citroensap. Strooi er vervolgens de basterdsuiker en vanillesuiker over. Laat de peren zachtjes karameliseren. Voorkom dat ze verbranden en schep ze op tijd uit de pan. Laat de chocolade ondertussen au-bain-marie smelten en voeg er een scheutje melk of ongeslagen slagroom aan toe. Eventueel naar smaak een scheutje rum of cognac. Verdeel de warme saus over 6 borden en leg hier de peertjes op. Maak het af met een bolletje ijs en wat poedersuiker.

Boodschappenlijstje
  • Chocolade
  • Melk Of Ongeslagen Slagroom
  • 6 Rijpe Maar Stevige Handperen
  • 100 Gram Roomboter
  • Sap Van 1 Citroen
  • 100 Gram Lichte Basterdsuiker
  • 2 Zakjes Vanillesuiker
  • 1 Tl Kaneel
  • Vanille Ijs
  • Scheutje Rum Of Cognac
  • Poedersuiker
Probeer ook eens...