Preisoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Preisoep Bereidingwijze

1. Meng de bouillon samen met de room goed door elkaar. 2. Zet een pan op het vuur en doe hier het mengsel in. 3. Breng het geheel aan de kook en roer er af en toe doorheen ondertussen. 4. Was ondertussen de prei en snijd deze in ringen. 5. Schil vervolgens de aardappelen en snijd deze in blokjes. 6. Snipper de sjalotten zeer fijn en voeg deze toe aan de bouillon. 7. Voeg vervolgens ook de blokjes aardappel en prei toe en meng het geheel goed door elkaar. 8. Pers daarna de knoflook boven de pan uit en roer er nog eens goed door. 9. Laat de bouillon met ingredienten ongeveer 40 minuten zachtjes doorkoken. 10. Haal de soep daarna van het vuur af en pureer hem met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. 11. Voeg vervolgens de rozemarijn toe en breng het op smaak met wat peper en zout. 12. Garneren met wat bieslook en reepjes spek.

Boodschappenlijstje
  • 2 Liter Bouillon
  • 2 Dl Room
  • 1 Kg Prei
  • 1 Kg Aardappelen
  • 10 Of 12 Knoflookteentje
  • Gerookt Spek
  • Rozemarijn
  • Bieslook
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...