Vanille Creme Brulee Met Frambozen

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Vanille Creme Brulee Met Frambozen Bereidingwijze

Verhit de oven voor op 175 C. Leg 1 el jam in een souffle bakje (6x). Leg daarin 7 frambozen per bakje en bewaar de andere voor garnering. Klop de eierdooiers en 6 el suiker in een schaal om goed te mengen. Schraap de vanille uit de stengel en doe dat er bij. Klop nu de room er in kleine beetjes bij en goed blijven kloppen. Dan het mengsel verdelen over de bakjes en zet die in een diepe ovenschaal met daarin heet water dat tot de helft van de bakjes komt. Bak de creme tot het midden ervan ook vast geworden is, ca. 40 minuten. Dan af laten koelen en een nacht koel bewaren. Grill voorverwarmen en op ieder bakje 2 tl bruine suiker leggen en erover verdelen. Onder de grill plaatsen tot het begint te carameliseren. Dan weer af laten koelen tot de suiker/caramel hard wordt en dan serveren en garneren met de overgebleven frambozen

Boodschappenlijstje
  • 6 Eetlepels Frambozenjam
  • 2 Schaaltjes Verse Frambozen
  • 6 Eierdooiers (van Zo Vers Mogelijk Eieren)
  • 6 Eetlepels Suiker
  • 1 Vanillestokje
  • 3 Dl Slagroom
  • 12 Theelepels Bruine Suiker
Probeer ook eens...