Salade Niçoise

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henk van der Riet » Type: Meer van het type: Salades

Salade Niçoise Bereidingwijze

De aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar koken en deze laten afkoelen; snij ze vervolgens in blokjes. De eieren in circa 10 minuten hard koken en laat deze afkoelen; snij ze hierna in vier partjes De sla goed schoonmaken en leg deze in stukjes op een grote platte schaal Maak ook de paprika schoon en snij deze in stukjes Was de tomaten en snij deze in partjes Verdeel de tonijn in kleine stukjes Drapeer alles gelijkmatig over de sla zoals bv. zichtbaar is op de afbeelding Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Mix het goed door elkaar of meng het in een dressingshaker. Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe. Eventueel met stokbrood serveren

Boodschappenlijstje
  • 3 Aardappelen
  • 2 Eieren
  • 6 Tomaten
  • 1 Krop Sla
  • 1 Groene Paprika
  • 1 Blikje Tonijn
  • Half Blikje Ansjovis
  • Ca. 15 Groene Of Zwarte Olijven
  • 1 Theelepel Franse Mosterd
  • 4 Theelepel Olijfolie
  • 3 Eetlepels Azijn
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...