Tomatentaart
Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVoorbereiding: Ontrol het deeg en leg het in de vorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter. Snij de uien in halve ringen. Rasp de Gruyerekaas. Snij de knoflookstengels in kleine stukjes Bereidingswijze: Bak de gehakt rul in een droge koekenpan. Laat het daarna goed uitlekken in een zeef om het vet weg te laten lopen, anders wordt de taart veel te vochtig! Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte. Leg daarop in een laag de tomatenschijven, de uien, gehakt/ham en de knoflookstengels. Zorg ervoor dat alles zoveel mogelijk tegen elkaar aanligt. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken. Laat de taart dan nog even zo'n 5 - 10 minuten staan, hij stijft dan lekker op. Anders loopt ie helemaal uit op je bord. Serveer met een salade en knapperig brood.
- 1 Rol Bladerdeeg
- 8 Stevige Rijpe Tomaten (liefst Trostomaten)
- Scherpe Dijonmosterd (of Rode Provencaalse Mosterd Met Paprika)
- 200 Gram Gruyere (of Comtekaas)
- Gedroogde Provencaalse Kruiden
- Pittige Olijfolie Voor Pizza's
- 2 Rode Uien
- Gehakt Naar Keuze Of Ham
- Gehaktkruiden
- 2 Knoflookstengels
- Peper En Zout