Bordelaisesaus [bij Vlees]

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Bordelaisesaus [bij Vlees] Bereidingwijze

Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi aan in boter, draai het vuur laag en laat onder deksel in zo'n 20 à 30 minuten gaar worden naar smaak. Doe de gepelde sjalotten in de keukenrobot en maal ze fijn. Bak de spekjes krokant aan in boter en voeg vervolgens de gemalen sjalotten toe. Blus met de wijn en de rund fond en breng op smaak met peper, zout en tomatenpuree. Voeg ook de tijm en laurier toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten, verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje. Haal het gare vlees uit de pan en laat even rusten onder alu-folie. Giet de bordelaisesaus bij het aanbaksel van de rosbief laat even inkoken, werk af met de peperbolletjes. Snij het vlees tenslotte in mooie plakjes, schik op warme borden en lepel de saus erover.

Boodschappenlijstje
  • 1 Rosbief Van Zo'n 500 G
  • 4 Sjalotten
  • 150 Gr Magere Spekblokjes
  • 2 Takjes Tijm
  • Laurierblaadje
  • 2.5 Dl Rode Wijn
  • 2 Dl Rund Fond
  • 1 El Tomatenpuree
  • 1 El Rode Peperbolletjes
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...