Charlotte Russe

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Charlotte Russe Bereidingwijze

Gebruik voor deze pudding een gladde, rechte vorm. Vet de bodem van de vorm in met olie. Zet de lange vingers rechtop, tegen elkaar aan, langs de rand. Haal eventuele kruimeltjes van de bodem af. Klop de eiwitten stijf. Klop vervolgens de slagroom stijf en leg deze op het eiwit. Breng het water aan de kook. Week de gelatine in koud water en knijp deze daarna goed uit. Haal het water van het vuur en los de gelatine en de suiker hierin op. Schenk de marasquin erbij. Schenk dit mengsel, onder luchtig omscheppen, bij het eiwit en de slagroom. Laat de schuimige massa vrij stijf worden voor u deze in de puddingvorm schept. Laat de pudding daarna minimaal twee uur verder opstijven. Snijd de lange vingers langs de bovenrand van de pudding bij. Stort de pudding op een mooi bord, strik er het lintje om en garneer de pudding met Franse vruchtjes.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Lange Vingers
  • 2 Eiwitten
  • 2 Dl Slagroom
  • 10 Gr Gelatine
  • 80 Gr Suiker
  • 1 Dl Water
  • Halve Dl Marasquin
  • 50 Gr Franse Vruchtjes
Probeer ook eens...