Rode Bietensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeMaak de lente-ui schoon, snijd het groene gedeelte in ringetjes en hak het witte gedeelte fijn. Laat de rode biet uitlekken en snijd deze in blokjes. Verwarm de Becel Keuken in een pan en smoor de lente-ui en rode biet hierin. Voeg de groentebouillon toe, kook de groenten ongeveer 10 minuten en pureer het geheel met behulp van een staafmixer. Hak de zuurkool grof en voeg het toe aan de rode bietensoep. Breng de soep aan de kook, voeg de Becel Voor de Koffie toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap, een snufje suiker en de mierikswortel. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de ringetjes lente-ui.
- 1 Lente-ui
- 150 Gr Rode Biet
- 1 El Becel Keuken
- 3.5 Dl Groentebouillon (van Een Tablet)
- 100 Gr Zuurkool
- 2 El Becel Voor De Koffie
- Eventueel Zout, Peper
- 1 Tl Citroensap
- Suiker
- Half Tl Vers Geraspte Mierikswortel