Rabarbercompote
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas en schil de rabarber en snijd de stelen in stukjes. Breng de stukjes in het aanhangende water aan de kook en los al roerend de rietsuiker op in het vrijkomende vocht. Zodra de rabarberstukjes uiteen vallen, wordt het vuur uitgezet. Leng het aardappelmeel aan met de amandelsiroop of de zoete wijn en voeg dit mengsel al roerend toe aan de rabarbermoes. Zodoende ontstaat een mooi gebonden compôte. Laat hem afkoelen en vul er een platte schaal mee. Klop de eiwitten stijf, leg ze in een rand rond de compote en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Serveer de compote met een blaadje verse munt en een maarts viooltje.
- 500 Gr Rabarber
- Rietsuiker Naar Smaak (ca. 1,5 Eetlepel)
- Halve El Aardappelmeel
- 2 El Amandelsiroop Of 1 Dl Zoete, Witte Dessertwijn
- 2 Eiwitten
- Amandelschaafsel
- Blaadje Verse Munt
- 1 Maarts Viooltje