Camemberttaartje
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Hendrik-Jan Kuijer » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Intussen de uien pellen en in dunne ringen snijden. In een kom de eieren loskloppen met melk, zout en peper. Met een natgemaakt mes de camembert in plakjes snijden. De vormpjes invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. De plakjes bladerdeeg elk uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm. De vormpjes bekleden met een plakje bladerdeeg. Het overtollige deeg langs de randen wegsnijden. Plakjes camembert over de vormpjes verdelen en de uienringen erop leggen. Het eiermengsel in de vormpjes schenken. In het midden van de oven de taartjes in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Ondertussen in een kommetje olie en azijn tot een sausje kloppen en de gember erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De taartjes uit de oven nemen en uit de vormpjes halen. Op vier borden elk één taartje zetten en het sausje erover scheppen.
- 4 Plakjes Bladerdeeg
- 2 Rode Uien
- 4 Eetlepels Melk
- Zout En Peper
- 200 Gram Camembert
- 2 Eetlepels Olie
- 1 Eetlepel Azijn
- 1 Eetlepel Gesneden Bakgember
- Boter Om In Te Vetten
- Bloem