Vetarme Hamburgers

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Maaike Klein Ganseij » Type: Meer van het type: Anders

Vetarme Hamburgers Bereidingwijze

Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Meng de tartaar in een kom met de ui, tomatenketchup, peper, zout en peterselie. Vorm van het gehakt vier ballen en druk deze plat zodat hamburgers van ruim 1 cm dik ontstaan.Verwarm de grill voor. Leg de hamburgers op een stuk ingevet aluminiumfolie op het rooster en bestrijk ze met een beetje olie. Schuif het rooster in de hoogste richel onder de grill en laat de bovenkant van de hamburgers in ongeveer 5 minuten bruin kleuren. Keer de hamburgers om en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Laat ook deze kant in ongeveer 4 minuten bruin kleuren. Serveer de hamburgers met ketchup of mosterd eventueel op een warm broodje.

Boodschappenlijstje
  • 1 Stuks Ui
  • 4 Takjes Peterselie
  • 400 Gram Rundertartaar
  • 3 Eetlepels Tomatenketchup
  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...