Vlierbloesemsiroop
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor ca. 4 liter siroop Bereidingswijze Schud de bloemenschermen flink uit, zodat eventuele beestjes er uitvallen. Knip zoveel mogelijk groen weg, zodat er voornamelijk veel bloemen overblijven. Boen de citroenen goed af en snijd ze in plakken. Leg de vlierbloesems laag om laag met de plakken citroenen in een grote pan en giet er het water over. Laat het geheel 24 uur staan. Zeef de volgende dag alles door een theedoek en voeg daarna de suiker toe. Breng het geheel aan de kook en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en schenk haar over in zeer schone flessen. Sluit de flessen goed af en bewaar ze koel. Na een paar weken kan er onderin de fles wat bezinksel neerslaan, dit is een natuurlijk proces en kan geen kwaad. In goed gesteriliseerde flessen is de siroop ongeveer een jaar houdbaar. De siroop invriezen kan ook. Lekker over ijs of om aan te lengen met koel bronwater. Ook lekker zijn pannenkoekjes met vliersiroop. Laat de siroop dan nog even extra inkoken totdat ze stroperig wordt.
- Circa 20 Grote, Bloeiende Vlierbloesemschermen
- 4 Citroenen
- Circa 3 L Water
- 1 Kg Suiker