Zwoerdkrokantjes

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Zwoerdkrokantjes Bereidingwijze

- Kook het zwoerd met de kruiden, peper en zout , en knoflook , gedurende minstens 2 uur tot het volledig gaar is. Het zwoerd moet in stukken vallen als men probeert om het uit de pan te halen. Alle vocht moet nu ook bijna verdampt zijn. -Hak of maal het fijn , proef en voeg desnoods nog wat kruiding bij. - Giet deze massa nu in een conservenblikje of in een andere vorm met regelmatige afmetingen. - Laat opstijven in de koelkast ( gelatine) . Als er vet naar boven is gekomen dit nu er af snijden en weggooien. - Snij 's anderendaags de bekomen blok opgesteven zwoerd in regelmatige dunne plakken. Met een vleessnijmachine gaat dit zeer vlot. Leg de plakjes op een siliconenmatje of bakpapier en laat ze bakken in een niet te warme oven. - Lage temperatuur levert bleke krokantjes, hoge temperatuur geeft donkere koekjes. - Deze krokantjes kunnen gebruikt worden als versiering bij koude gerechten of om elementen van een salade samen te houden. Ze kunnen ook zo gegeten worden als snack.

Boodschappenlijstje
  • Een Hoeveelheid Varkenszwoerd, Totaal Ontvet
  • Zout En Peper
  • Knoflook Naar Smaak
  • Kruidenbosje
  • Water
Probeer ook eens...