Rodekool
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDeze kruidige rodekool is lekker met gekookte aardappels, gebraden rundvlees en een flinke schep appelmoes. Bereidingswijze Maak de kool schoon en fijn hem fijn. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe de appels samen met de port of rode wijn, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneel en zout naar smaak bij de rode kool in een pan water. Laat het geheel vijftien minuten koken. Voeg dan een eetlepel azijn toe en laat het nog vijf minuten koken. Giet de rode kool af, verwijder de laurierblaadjes, de kruidnagels en het kaneelstokje. Roer als laatste een scheutje olijfolie en een schepje suiker door de rodekool.
- Kleine Rodekool
- 2 Zure Appels
- 1 Glas Port Of Rode Wijn
- 2 Gedroogde Laurierblaadjes
- 6 Kruidnagels
- Kaneelstokje
- Zout Naar Smaak
- 1 El Azijn
- Scheutje Olijfolie
- 1 El Rietsuiker